17 de gener 2014

Avui us recomano: La tristeza del samurái d'en Víctor del Árbol


Avui en dia en Víctor del Árbol està en voga. Els seus llibres són d’un atractiu impressionant, és a dir, que t'enganxen des de la primera pàgina. Avui, concretament, parlem de La tristeza del samurái, una novel·la negra que ens permet conèixer com de miserable pot ser un humà. Sí senyor, que trista i amarga és la vida. La història està iniciada a partir d’una mort, la mort d’Isabel Mola, aquest és el primer personatge que ens presenta en Víctor, i tot seguit, de mica en mica ens aniran arribant els altres actors, els fills, el marit.... fins aquí podem dir. Per altra banda, La tristeza del samurái enllaça els 40 i
els 80. Realment uns anys durs des del punt de vista històric; el primer, perquè s’havia acabat una guerra i en començava un altre; i el segon, són anys de transició.
Cap al final arriba la bomba, em refereixo a l’esclat de tots els sentiments que han portat tots els personatges, des del rancor, la venjança, les ànsies de poder, etc... en podríem dir tants que no acabaríem.La cloenda molt ben acabada i lligada.
La tristeza del samurái és una novel·la recomanable, no només pel fet de ser negra, sinó que es veu una obra molt ben escrita, molt ben descrita; en fi, admirable. Suposo que per això va rebre el premi Le Prix Polar Européen que dóna la revista Le Point, i ser traduït a vàries llengües.
A la Biblioteca podreu trobar altres llibres de l’autor:
Respirar por la herida
El peso de los muertos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC