12 de febrer 2014

Recomanació Aire brut de Lluís Bosch publicat per Crims.cat


Primer de tot donar les gràcies a l'editorial Alrevés per confiar en la Biblioteca de Collbató i regalar-nos aquest llibre. 
Aire brut escrita per Lluís Bosch, és docent i escriu literatura. Aquesta és la seva primera narració negre. Està basada en l’any 1941 a Barcelona, surten carrers coneguts com el del Perill, Diputació o el mateix Poble Espanyol. Efectivament, cita cada un dels llocs d’aquella Barcelona negra que acabaven de conquerir els nacionals. En aquest llibre, Bosch ens mostra el seu coneixement de l’època no només pel que fa als carrers de Barcelona, si no l’ambient
que es respira, els edificis, l’estètica, etc.
En fi, podríem resumir aquest llibre com una “broma negra”, ni el mateix detectiu en Martín Marín es creu el que li està passant. En Marín és perfecte, en fi, un falangista que ve a Barcelona per tal de poder imposar el seu pensament; però té la mala sort de topar-se amb aquest cas de misteri i enigmes; dit d’un altre manera d’espiritisme. A més, també coneixerem la vida d’en Marín, sobretot qui és, qui s’amaga darrera aquest rostre i se sent l'encarregat de contribuir a l'edificació de la Nova Espanya. 
Cal destacar que l'escriptor ha fet una aposta i ha escrit tant en castellà com en català, destacant així la nostra realitat bilingüe. 
Per últim, destacar una gran frase: “los idealistas como este solo ven lo que desean ver. Pero no ven nunca lo que tienen delante de las narices”.[Aire brut. Lluís Bosch. Editorial Alrevés. Col·lecció Crims.cat, p 212]

Aquest exemplar el trobareu disponible a la Biblioteca de Collbató.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC