13 de març 2010

Avui us recomano: El camino de Miguel Delibes


Tal i com tots sabeu ahir ens va deixar en Miguel Delibes un gran mestre de les Lletres espanyoles, al qual l'any 1982 se li va concedir el Premi Príncep d'Astúries i durants molts i molts anys els acadèmics el van proposar per al Premi Nobel de Literatura.
Delibes va nèixer el 1920, va ser periodista i director del Diari "El norte de Castilla", membre de la Reial Acadèmia de les Lletres Espanyoles des de 1975, i tingué molts d'altres càrrecs. Entre les seves novel·les més importants podríem destacar Cinco horas con Mario, El hereje, Los santos inocentes (adaptada al cinema) i moltes més. De totes maneres avui us volem recomanar El camino escrita l'any 1950:
"Las cosas podían haber sucedido de cualquier otra manera y, sin embargo, sucedieron así. Daniel el Mochuelo, desde el fondo de sus once años, lamentaba el curso de los acontecimientos, aunque lo acatara como una realidad inevitable y fatal. " [El camino, Miguel Delibes. Ediciones Destino, p 7]
Així comença aquesta novel·la que esta basada en el patiment d'un infant al descobrir que és la vida i l'experiència davant l'amenaça de deixar el camp per marxar a la ciutat. Amb aquesta obra Miguel Delibes es consagra dintre del panorama literari de la posguerra espanyola i del realisme dintre de la literatura espanyola.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC