14 de gener 2010

Avui us recomano: La memòria dels plats de Pau Arenós


Del llibre "La memòria dels plats" m'agradaria destacar la següent frase que es troba en la introducció:
"La cuina de l'àvia no existeix A) perquè no es tracta d'una sinó de milers, que a la seva vegada van tenir una àvia i així, remuntant la història, fins a la primera dona, dona habilis, dona antecessor, dona sapiens...; i B) perquè seria impossible decidir quins plats pertanyen a aquesta categoria arrugada..."
[La memòria dels plats, Pau Arenós. Ed. Ara Llibres, p 11-12]
No només hi trobem aquesta irrellevant introducció sinó tot un seguit de plats com l'allioli, l'amanida, la calçotada, el croissant, entre molts d'altres. No només en Pau Arenós ens explica d'on provenen aquests ingredients sinó que ens explica com els hem de cuinar. En la seva descripció dels plats a part de serietat i confiança també hi ha afany lúdic i ironia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC