31 d’octubre 2008

Novembre i els bolets


Tal i com diu l’Enciclopèdia Catalana digital el bolet és “l’aparell esporífer o carpòfor, carnós o bé suberós, de diversos fongs superiors o macromicets (basidiomicets i ascomicets), de mida grossa, mitjana, o simplement visible, que representa l'aparell reproductor”. Sempre ha estat de moda la caça de bolets, però últimament encara ho és més i sobretot al programa de la Televisió de Catalunya de “Caçadors de bolets”. Per això, aquest mes ho dediquem als boletaires aquells que els agradi cercar, trobar i cuinar els bolets a la biblioteca hi podreu trobar diferents llibres que en parlen, com els que us diré a continuació:

Què vols saber del bolets?
Els bolets on surten, com es coneixen, com es cuinen, Ramon Pacual
Anem a buscar bolets, Jaume Carles i Font
Catalunya: els nostres bolets

De cuina:
Bolets i Cargols. La nostra cuina, Santi Santamaria
Com cuinar els bolets (receptari)
Caçador de bolets. La cuina
La cuina comarca a comarca. Segarra. Solsonès.
La cuina comarca a comarca. Berguedà.

A continuació us recomanem webs que parlen de bolets:

http://www.bolets.info/
http://www.tv3.cat/pprogrames/cdb/cdbSeccio.jsp
http://www.gencat.cat/especial/bolets/cat/index.htm
http://www.bergueda.com/recursos/bolets/
http://www.arquired.es/users/boletsweb/
http://www.amicsbolets.com/

Aquestes i moltes d’altres podeu trobar en la xarxa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC