28 d’octubre 2008

Avui us recomano: Llegir: per què? El llibre i l'infant, Pierre Gamarra


Gamarra en el llibre Llegir: per què? dóna resposta a una sèrie de preguntes que es realitzen els educadors vers a la qüestió de la lectura com: "Què és un llibre? Qui va inventar la primera història? Cal escriure per als infants?", entre moltes d'altres. Aquest assaig és escrit a partir d'un debat de l'autor en un centre escolar, i a partir de les conseqüents preguntes que es realitzen tant l'autor com els estudiants. Us faig partícips d'una de les seves definicions i reflexions sobre el que és una biblioteca:

"Cal repetir sense parar que la biblioteca és un instrument essencial del desenvolupament de la lectura, per tal com no solament permet de satisfer l’apetit, la gana enorme del lector, sinó que sobretot afavoreix la descoberta de múltiples obres i permet l’elecció en les millors condicions. La biblioteca ofereix un ventall de diversitat."
[Informació extreta de Llegir: per què? El llibre i l’Infant. Ed. Pirene, p 119]

Gamarra ens dóna a entendre com d'important pot ser una biblioteca a nivell cultural. Per això, us convido a descobrir-la, a fer-ne ús de la biblioteca i a gaudir de la lectura, sobretot per als més petits i la importància que té per a ells.

Per a més informació podeu consultar el següents webs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC