20 de febrer 2008

La Gran Enciclopèdia Catalana del paper a la xarxa


Tal i com hem pogut llegir en la web d’El Periódico La Gran Enciclopèdia Catalana es pot consultar des d'ahir per la xarxa i de forma gratuïta. La seva URL és la següent: http://www.enciclopedia.cat/. Tot això s’ha pogut crear gràcies a la iniciativa privada i cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana. Segons les fonts d’El Periódico el projecte contindrà fins a 2010, un total de 575.000 entrades, 250.000 connexions hipertextuals internes i 50.000 fotografies unes xifres que convertirien a Enciclopèdia Catalana en una de les millors del món. També serà una web participativa en la que els usuaris podran proposar nous articles, els quals seran valorats per a poder-se incloure en la nova enciclopèdia. Hem de recordar que Enciclopèdia Catalana fa deu anys que està a internet amb el domini http://www.grec.cat/, i que ara desapareix per donar pas a http://www.enciclopedia.cat/; no obstant, aquesta consulta només era de pagament, i ara es convertirà en gratuïta.


A partir d'aquí podeu trobar d'altres enciclopèdies a la xarxa com:

http://www.britannica.com/: aquesta versió no és del tot gratuïta ja que s'han d'abonar mensualment 6,20 euros.

De totes maneres la més important, és la http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada, aquesta web en la que hi poden col·laborar qualsevol persona, i també és gratuïta.

Un altre que només és per els compradors de l'enciclopèdia és http://www.planetasaber.com/default.asp.

Un altre web que conté 41.000 articles en la versió castellana, però és de pagament és http://www.planetasaber.com/default.asp.

Per últim, un altre enciclopèdia on line gratuïta és la http://en.citizendium.org/wiki/Main_Page, que seria una rèplica de Vikipèdia, però els seus articles estan supervisats i signats per autors.


Recordem que si voleu consultar l'article del diari El Periódico el podeu trobar en la següent adreça:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC