28 de maig 2007

Avui us recomano: L’Abadia profanada de Montserrat Rico


“Walter Ebert no es va poder estar de girar la vista cap a la tomba de la seva esposa. Encara destacava entre les altres, descuidades pel temps o pel costum de l’oblit. Des de la distància en què es trobava va aconseguir llegir el preàmbul i l’epíleg de la vida: «Angelika Brünn, 20 de gener de 1904, Berlín-14 de maig de 1936, Munic.» Feia tres dies que havia estat enterrada en un acte discret.”

[L’Abadia profanada, Montserrat Rico. Ed. Columna, p 13]

Montserrat Rico comença la seva història amb el viatge llampec que realitza Himmler l’any 1940. l’objectiu trobar el Sant Greal, per part dels nazis però per part del protagonista serà el de trobar la felicitat, que es veurà truncada per la tragèdia. Els fets transcorren en la Barcelona dels anys 40 amb la victòria de les tropes de Franco, i l’entrevista de Hitler amb Franco a Hendaia.
Curiosament, aquesta història també fa servir el mateix fet històric que el llibre de Francesc Miralles El Quart Reich, la visita de Himmler a Montserrat, per construir una trama conspiratòria que preten instaurar un nou Reich.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC