03 de novembre 2006

Avui us recomano: Flor de Neu i el ventall secret de Lisa See


Lisa See neix a Paris l’any 1955, però es cria als Estats Units en el si d’una família xinesa, arrelada des de fa molt i molt de temps. Un dels seus llibres més importants és On Gold Mountain on narra la història de la seva pròpia família, d’arrels xineses i americanes. Aquest últim llibre publicat Flor de Neu i el ventall secret ha tingut molt d’èxit de públic i de crítica en els Estats Units. Per això a continuació us en fem cinc cèntims, perquè el tingueu en compte com a llibre preferit.
Lisa See en aquesta obra recrea la història de dues dones, l’Assutzena i la Flor de Neu, que mitjançant un llenguatge secret que durà segles i segles eren capaces de comunicar-se i donar sentit a la seva vida. La història està situada en la Xina del segle XIX, en aquella època les noies eren tancades i estaven sotmeses a l’embenament dels peus per garantir-ne un matrimoni profitós. Estaven recloses i totalment aïllades, ningú esperava d’elles que pensessin o tinguessin emocions. Però en una zona de la província de Hunan les dones desenvoluparen un llenguatge per a poder-se comunicar entre elles. Aquest es coneixia com Nushu els permetia brodar missatges en els ventalls, mocadors, o escriure relats. Doncs, aquesta història comença:

“Sóc, com se sol dir a la meva vila, «aquella que no ha mort encara»: una vídua de vuitanta anys. Sense el meu marit, els dies són llargs. Ja tant me fan els àpats especials que la Peònia i els altres em preparen.” [Flor de Neu i el ventall secret, Lisa See. Edicions 62, p. 5]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC