02 de febrer 2013

BCNegra torna aquest any 2013

Ahir, 1 de febrer, es va inaugurar el BCNegra aquest any dedicat a Andrea Camilleri, pare del policia Salvo Montalbano (nom dedicat a Manuel Vázquez Montalbán). Els dos escriptors es tenien una admiració mútua. A la Biblioteca Jaume Fuster es pot trobar una exposició sobre en Camilleri. A la Biblioteca de Collbató també podeu trobar obres d'aquests dos autors, d'en Camilleri tenim: El primer caso de Montalbano, El perro de Terracota, Ardores de agosto, entre molts d'altres i pel que fa a Montalbán: Galíndez, Quinteto de Buenos Aires, etc.
L'altra homenetjada és Maj Sjöwall, la sueca rebrà el premi Carvalho a la seva trajectòria, ella és la mare de l'inspector Beck. A la Biblioteca tenim un llibre Roseanna publicat per RBA.
A part d'aquests dos homanatjats hi haurà moltes més activitats com presentacions de llibres i debutants en l'àmbit de la novel·la negra. Tanmateix aquest any 2013 se celebra els 10 anys de la mort d'en Vázquez Montalbán i a la Biblioteca de Collserola s'estrena una obra de petit format que porta per nom "Carvalho contra Vázquez Montalbán".
 Per últim, dir que assistiran autors com Lorenzo Silva (guanyador del Premi Planeta 2012), Andreu Martín, Javier Cercas, Alicia Giménez Bartlett, entre molts d'altres.
Les activitats van començar ahir 1 de febrer i duraran fins al 9 de febrer.
Per a més informació podeu consultar la web i el programa BCNegra fent clic aquí.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC