10 d’agost 2010

Avui us recomano: El Japó de Philippe Pons


El Japó és un llibre escrit per Philippe Pons corresponsal pel diari "Le Monde" a l'Extrem Orient. Aquest llibre té un pròleg realitzat per Josep Maria Carandell, i al principi d'aquest ens diu:
"En què consisteix ser europeu?, va demanar-me un japonès quan jo vivia bé el país, li vaig contestar: A donar només les gràcies. No es que els japonesos no les donin, per qualsevol favor petit o gran que rebin, ni que siguin desagraïts. Ben al contrari, les donen, i potser amb més insistència".

[Pròleg. El Japó, Philippe Pons. Edicions La Magrana, p 7]
Tot seguit comença la seva obra en Philippe Pons dient: "Anar al Japó és, potser més que a d'altres llocs, posar-se en situació de comprendre que el viatge comença on deixa d'existir l'espectacular. Això no vol dir que no hi hagi un Japó pintoresc; al contrari, cal esperar submergir-s'hi. Però el perany principal és precisament el de l'exotisme, que immobilitza el diferent dins l'estrany".
[El Japó, Philippe Pons. Edicions La Magrana, p 11]
Aquestes paraules formen part del llibre El Japó i que avui us recomanem, per aquells que us agradari la lectura de viatges, o simplement, tingueu interés en conèixer el Japó.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC