03 de setembre 2009

Setembre: La Tornada a l'escola


Aquest mes de setembre us recomanarem llibres que parlen sobre l'escola com Mal de escuela de Daniel Pennac, Mi escuela sabe a naranja de Mari Carmen Díez Navarro, Enseñale a aprender de Maria Luisa Ferrerós o La lectura i la vida d' Emili Teixidor, L'agressivitat a l'escola de Josep Maria Asensio entre molts d'altres. En aquests llibres hi trobem des de l'experiència del professor, d'un alumne fins a com ensenyar al teu fill a llegir o a aprendre.
Un dels llibres que segurament pot interessar més a un pare o una mare, i mestres, i des del punt de vista d'un bibliotecari, segurament és La lectura i la vida d'Emili Teixidor. A continuació us mostrem les primeres línees:
"¿Us imagineu una vida sense llibres?
Ara mateix, si desapareguessin tots els llibres de la Terra,
seria com si el món hagués perdut la memòria.
¿Us imagineu a vosaltres sense memòria,
sense records, sense passat, sense coneixements...,
amb el cervell en blanc, ben buit?" [La lectura i la vida, Emili Teixidor. Ed. Columna, p 11]

A tots ens agradaria que els nostres fills o els nostres alumnes els agradés llegir, una tasca molt difícil, per cert. Doncs en aquest llibre Teixidor ens mostra diferents claus per a poder-ho aconseguir. Teixidor ens diu en la contraportada del llibre que “llegir no és tan sols un plaer meravellós, sinó que també ens ajuda a entendre millor el món, a enfrontar-nos amb les nostres emocions, a madurar i a ser persones més completes. Realment no ens enganya. Què és el que penseu? Només cal llegir-lo per a poder opinar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC