10 de febrer 2009

El conte de Nadal de l'Auggie Wren de Paul Auster


El conte de Nadal de l'Auggie Wren de Paul Auster és l'elegit aquest mes per a realitzar l'activitat de la Lectura Compartida del dia 23 de febrer. Durant aquestes setmanes us anirem explicant una mica qui és Paul Auster, que ha escrit, entre moltes d'altres coses. Avui us volem mostrar una mica de que tracta aquest conte i la seva evolució al convertir-se en pel·lícula.

El protagonista del conte és difícil d’esbrinar qui és, però segurament que és el mateix escriptor, Paul Auster. Auster, com a narrador, sempre compra les seves cigarretes holandeses en un determinat estanc de Brooklyn amb un propietari que porta per nom Auggie Wren, aquest té una afició realitzar fotografies sempre des d'un mateix angle del seu carrer i a diverses hores, en diferents estacions durant tot l'any, any rere any.
Aquest relat apareix publicat el 25 de desembre de 1990 en el diari The New York Times, aquest dia és quan el va llegir el director de cinema Wayne Wang que després adapta el conte a pel·lícula amb el nom de Smoke.
És una història de gent que simplement viu i fuma, sense donar molta importància al seu gest i a la seva addicció. En aquest conte també és junta allò natural amb allò la mentida i la compassió.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC