19 de gener 2009

Avui us recomano: Kitty de Rosamond Marshall


Llibre publicat l'any 1943 a Nova York però no va arribar el nostre país fins l'any 1966 amb el títol de Kitty (com l'original). S'ha de dir que aquesta novel·la es va adaptar al cinema l'any 1946, amb la direcció de Mitchell Leisen i tingué com actors a Ray Milland o Paulette Goddard entre molts d'altres. La novel·la ens explica com una noia de carrer es transforma en una gran dama. Aquesta història té moltes semblances amb la pel·lícula realitzada per Audrey Hepburn i Rex Harrison My Fair Lady. La única diferència que hi ha és que Kitty està basada en el segle XVIII i My Fair Lady a principis del segle XIX, també hem de dir que és un musical.
Continuant amb Kitty direm que la novel·la comença:
"-¡Una moneda, señor, por favor, una moneda! A saltos, para no mojarme, seguí al maduro perseonaje que cruzaba Pall Mall por entre los charcos que había dejado la lluvia de la mañana. ¡Una moneda por favor, excelencia!¡Por favor, oiga, una moneda!..." [Kitty, Rosamund Marshall. Ed. Planeta, p 5]
Com a últim mencionar que l'acció transcorre a Londres. Val la pena rememorar i tornar a conèixer aquells paisatges, i el món del segle XVIII.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC