06 de novembre 2008

Avui us recomano: Estado de miedo de Michael Crichton


Michael Crichton és un autor de bestseller, des de que publica l'any 1969 L'amenaza andrómeda. també podem dir d'ell que és un dels únics escriptors que ha aconseguit encapçalar a la vegada tres rànquings: la llista de bestsellers, la de les pel·lícules més taquilleres i la dels programes televisius més vistos. continuant amb els seus èxits avui us recomano Estado de miedo. És una novel·la que va escriure l'any 2004 tracta el tema de l'amenaça a la terra d'uns ecoterroristes. aquest llibre conté molts gràfics i notes, així com pàgines d'apèndixs i vint pàgines de bibliografia. A més, inclou el seu punt de vista sobre el escalfament global, que últimament està molt de moda amb tot això de la crisis mundial. Finalment fa una crítica ferotge a la politització de la ciència, defensant la conservació de la naturalesa i la continuació de les investigacions ambientals en totes les disciplines sobre la Terra. La novel·la comença:
“Paris Nord

Domingo, 2 de mayo, 2004

12.00h

En la oscuridad, él le tocó el brazo y el dijo: -Quédate aquí.Ella esperó sin moverse. Percibía un intenso olor a salitre. Oía el suave gorgoteo del agua.De pronto se encendieron la luces, reflejándose en la superficie de un enorme depósito abierto, quizá de unos cincuenta metros de longitud por veinte de anchura. Podría haber sido una piscina cubierta, salvo por el equipo electrónico que la rodeaba”.[Estado de miedo, Michael Crichton. Ed. Bolsillo, p 19]

És una autor que forma part segons els estudiosos d'un nou moviment literari, el tecno-thriller. Aquest es definit com una amalgama d’elements pseudocientífics amb trames policíaques o d’aventures. Deixant de banda tot això, s'ha de dir que Crichton ha estat un autor brillant i polifacètic. Recordar que la seva obra literària ha estat publicada a més de 36 llengües.

A la biblioteca podeu trobar un altre llibre d'aquest autor, Acoso i la seva pel·lícula de Twister.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC