19 de setembre 2008

Avui us recomano el documental: En Construcción de José Luis Guerin


En construcción de José Luis Guerin és un documental basat en la crua realitat que es viu en un barri del Raval de Barcelona, el qual està amenaçat per un pla de reforma i una construcció d'un bloc de vivendes. En construcción ens mostra la realitat diària de persones que viuen i palpen el dia a dia del barri, des de una parella sense futur, un paleta solitari, i d’altres personatges que ens mostren la realitat social. Amb aquest documental Guerín va guanyar el premi Goya en la categoria de documentals en la seva XVI edició.

De la pàgina web de la Universitat Pompeu Fabra concretament de les seves e-notícies n'hem tret unes paraules que digué Guerín : "Fer obres és alterar les textures del paviment homogeni, una ferida que deixa veure algunes vísceres subterrànies de la ciutat; la precisió d’alguns gestos dels obrers s’assembla als d’una intervenció quirúrgica, que deixa advertir moltes pulsacions remotes en juxtaposició als ecos de l’actualitat immediata”.
[Informació extreta de la següent URL: http://www.upf.edu/enoticies/0203/0202m.html]
A més d'aquesta obra Guerín és autor, entre altres, de les pel·lícules Los motivos de Berta (1983), Innisfree (1990) i Tren de sombras (1997).

Per a més informació:
http://www.artszin.net/guerin.html
http://www.elpais.com/articulo/cine/construccion/Jose/Luis/Guerin/elpcinpor/20040625elpepicin_15/Tes http://html.rincondelvago.com/en-construccion_jose-luis-guerin.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC