29 de març 2008

Novetat a la Biblioteca: El Edificio Yacobián d' Alaa Aswany


Tot comença així: “Apenas cien metros separan el pasaje Behlar, donde vivía Zaki Bey el Desouki, de su oficina en el edificio Yacobián. Sin embargo, cada mañana tardaba casi un hora en recorrerlos, ya que tenía que saludar a sus amigos de la calle: los dueños de las tiendas de ropa y zapaterías, los dependientes de ambos sexos, los camareros, los trabajadores del cine, los habituales del Café Brasil e incluso los porteros, limpiabotas, los mendigos y los guardias de tráfico”.

[El Edificio Yacobián, Alaa Aswany. Ed. Maeva, p 5]


Tal i com diu el resum de la contraportada el llibre entrellaça màgicament les vides d’uns quants sers humans amb les seves passions i debilitats, i reflecteix la idiosincràsia de la societat egípcia contemporània, aleshores li permetrà a l’autor abordar temàtica actual del país com la corrupció política, l’idealisme dels joves, la discriminació de les dones, etc.
D’altra banda, el llibre fou publicat per primera vegada en el Caire en el 2002. Immediatament fou èxit de vendes, i el seu autor es feu famós. Ràpidament es va traduir a l’anglès i al francès, i actualment al castellà i català. També s’ha de dir que aquest llibre fou portat al cine sota la direcció de Marwan Hamed (jove director egipci).

Per últim recordar que a la biblioteca podeu trobar més temàtica del món egipci.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC