14 de juny 2006

Avui us recomano: El viejo y el mar d’Ernest Hemingway


Aquest novel·la fou escrita per Ernest Hemingway l’any 1952, i fou la seva última obra en vida. A Hemingway l’any 1954 se li otorga el Premi Nobel de Literatura. Fou corresponsal de guerra, i després de la Segona Guerra Mundial s’instal·là a Cuba. Però quan en l’any 1960 Fidel Castro li va pendre la seva casa La Vigía, va canviar la seva residència a Idaho. A partir d’aleshores va patir molts processos depressius, fins arribar a ser hospitaltizat dos cops. Finalment un any més tard es va suïcidar tirant-se un tret.
No obstant, aquesta vida, la novel·la El viejo y el mar està centrada en la vida d’un vell pescador cubà i la seva lluita amb un peix espasa. És una batalla contra les adversitats de la moral, ens revela l’ambigüitat entre “derrota” i “victòria”. Encara que aquesta novel·la ha rebut moltes crítiques com la que trobem en la següent web:
http://www.lapaginadefinitiva.com/literatura/hemingway.htm

Aquesta obra ha estat considerada com una de les novel·les de ficció més destacadas del segle XX. Finalment dir que aquesta novel·la ha estat duta al cinema en nombrosos cops, però la més popular és la que realitzar l’any 1958 Spencer Tracy.

Altres novel·les que podeu trobar sobre Ernest Hemingway a la Biblioteca:

El Jardí de l'Edèn, Ernest Hemingway
Els primers quaranta-nou contes, Ernest Hemingway
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC