21 de juny 2005

L'escriptor Larry Collins va morir ahir a l'edat de 75 anys

L'escriptor i periodista Larry Collins, parella literària durant 20 anys del francès Dominique Lapierre, va morir ahir a l'edat de 75 anys, a l'hospital de la localitat francesa de Frèjus, víctima d'una hemorràgia cerebral. Collins va nèixer a l'estat de Connecticut, i es va llicenciar en Ciències per la Universitat de Yale. En la segona guerra mundial el van mobilitzar, i el van destinar al servei de premsa del quarter dels aliats a Europa, instal·lat a prop de París. Molts anys més tard va conèixer a Dominique Lapierre, i van escriure la novel·la "¿Arde París?", que narra l'alliberament de la capital. Conseqüentment, escriví un llibre en solitari, canviant de temàtica "O llevarás luto por mí" (1967), en la que realitza una biografia de Manuel Benítez, el Cordobés -una de les obres favorites-.
Després d'aquests èxits realitza obres com "Oh, Jerusalén" (1971), "Esta noche, la libertad" (1975) i "El quinto jinete" (1980). Collins escrivia en anglès, i Lapierrre, en francès, i no hi hagué cap discussió en 43 anys.
Ahir el seu amic, Lapierre anunciar la mort de Collins, just el dia en què l'informava que el rodatge d' "Oh, Jerusalén" s'havia acabat.

A la Biblioteca podeu trobar els següents llibres, en relació aquests dos autors:

"Oh, Jerusalén", escrit el 1971 i basat en la creació de l'estat d'Israel.
"El quinto jinete", escrita al 1980, aquest thriller planteja la col·locació d'una bomba atòmica a Nova York.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC