08 d’octubre 2009

Premi Nobel de Literatura a Herta Müller


L' Acadèmia sueca ha atorgat el Premi Nobel de Literatura a l'escriptora i poetessa , Herta Müller. Müller va néixer l'any 1953 a Nytzkydorf (Romania) en el sí d'una família alemanya, en el qual va pertànyer d'altres escriptors com Paul Celan o Oskar Pastior. Un dels seus objectius com a escriptora ha estat crear vincles entre les dues cultures a les quals pertanyia. Herta va estudiar filologia germànica i filologia romanesa per tal de poder realitzar aquesta obra.
Una de les seves novel·les més importants és Niederungen (En terres baixes) publicada per Siruela, aquesta fou motiu de conflicte pel fet que l'autora explica des d'una visió infantil la vida del poble alemany perdut a Romania. Fins i tot fou prohibida la seva publicació a Romania, en aquell temps, l'any 1982, sota la dictadura de Ceacescu.


Informació extreta de dos articles: "Me he quedado muda", diari digital El País. URL: http://www.elpais.com/articulo/cultura/he/quedado/muda/elpepucul/20091008elpepucul_1/Tes.

"La germanoromanesa Herta Müller guanya el Nobel de literatura 2009", diari digital El Periòdico de Catalunya. URL: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=651367&idseccio_PK=1013



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC