30 de maig 2009

Juny-Juliol-Agost Més que un viatge


Durant aquest tres mesos d'estiu us proposarem idees de novel·les i llibres per viatjar. Des de Sibèria al Tròpic escrit per un veí nostre Jaume Bartrolí, fins a Pasaje a la Índia de E. M. Frster, Viatge pels Grans Magatzems de Josep M. Espinàs, Per l'Àfrica de l'Índic de Joaquim Maluquer, Rastros de sándalo, Sonrisas de Bombay: el viaje que cambio mi destino de Jaume Sanllorente, Ébano de Ryszard Kapuscinski, Nueva York de Paul Morand entre molts altres. Us volem engrescar a gaudir d'una bona lectura per aquest estiu.

Tot això i més podeu trobar a la vostra biblioteca.

25 de maig 2009

Lectura compartida amb els textos de Jorge Luis Borges


Aquest dimecres, 27 de maig, realitzarem una lectura de dos contes que es troben dins del llibre El libro de arena de Jorge Luis Borges, i l'altre conte que llegirem és La biblioteca de Babel. Borges que fou un dels més grans escriptors a partir d'aquests contes ens mostra no només aspectes de la seva vida sinó també de la seva facilitat per escriure. A tots aquells que estigueu interessats podeu venir a la Biblioteca, a partir de les 18.30h, i compartirem una mica de lectura i raonament.

23 de maig 2009

Gràcies Isidre Monés


Aquest divendres, 22 de maig, hem tingut la sort de gaudir de la presència de l'il·lustrador Isidre Monés. Monés ens ha explicat l'art de dibuixar, ens ha dit que tot abans de veure primer s'ha de dibuixar això ha causat sensació entre els més petits. Primer ha il·lustrat dibuixos com el gat, el gos, però després els nens i nenes s'han animat i li han començat ha demanar que els dibuixés la caputxeta vermella, el llop, els tres porquets, entre ells. Els nens i nenes s'han quedat meravellats de la seva facilitat per dibuixar.
L'Isidre també he fet una petita visita amb els nens i nenes de L'Abellerol, els quals han estat molt contents, i els ha agradat molt.
Moltes gràcies.

19 de maig 2009

Visita de l'il·lustrador Isidre Monés


Aquest divendres, 22 de maig, en vindrà a visitar l'il·lustrador Isidre Monés. Monés és un dibuixant que viu a Esparreguera des de fa molts i molts anys.
Aquí teniu una mica de la seva biografia:
Durant els primers anys l’Isidre es dedica a la il•lustració de cara a nens i nenes. El seu primer llibre il•lustrat fou La colla dels 10 amb l’editorial La Galera, ja fa 40 anys d’això. En els anys 70 hi havia molta feina com a il•lustrador, i Monés es va convertir en un FreeLance, és a dir, en un col•laborador independent per a qualsevol agencia o editorial. Durant aquells anys li va sortir l’oportunitat de realitzar còmics de por i ciència ficció, fins i tot, per als Estats Units. Però tot es va acabar quan va arribar el Manga.
Després també realitza jocs de taula, puzzles per Educa i Cefa, així com llibres il•lustrats infantils i juvenils per editorials d’aquí i d’arreu del món, fins i tot, per Disney. Una de les seves obres més importants fou il•lustrar El Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo en còmic.
També es dedica a exposar conjuntament amb la seva dona, ella fa dibuixos en pastel i en canvi, ell amb llapis.
Una altra de les seves aficions és ensenyar a dibuixar, pintura tant a gent jove com gran. La seva col•laboració també es veu patent en la revista Dibus –una revista de cara a joves artistes-. Últimament es dedica a realitzar dibuixos de vehicles i ninots de joguet, entre moltes altres coses.
Si el voleu conèixer el podeu a veure aquest divendres al Ceip Collbató a partir de les 17'15h.

18 de maig 2009

Projecte Exploradors de Biblioteca


El passat mes de març i abril la Biblioteca Municipal de Collbató conjuntament amb l'escola CEIP La Salut i Ceip Collbató van iniciar el Projecte Exploradors de Biblioteca. En la transició d'aquest projecte s'han realitzat dues sessions, una a la biblioteca per als de La Salut en la seva escola i pels alumnes del Ceip Collbató a la mateixa biblioteca. La segon sessió s'ha realitzat aquestes setmanes del mes de maig. El Projecte té com a finalitat el foment de la lectura, i de la mateixa manera es brinda l'oportunitat als alumnes de les diferents escoles a aprendre a fer cerca d'informació, és a dir a convertir-se en uns autèntics cercadors d'informació.

Per a qui vulgui conèixer més informació sobre aquest projecte podeu consultar aquesta pàgina web:
http://www.diba.es/biblioteques/documentspdf/NVentura.pdf

16 de maig 2009

Avui us recomano: Un botó ploraner de M. Dolors Alibés


El llibre d' Un botó ploraner és un altre dels llibres il·lustrats per Isidre Monés. Aquest conte està destinat a un públic infantil, la història parla del que li passa a un botó després de caure del coll de la camisa d'un nen. Un conte molt simpàtic, divertit i ple d'aventures que segurament agradarà molt a la mainada.
Isidre Monés es dedica a l'art de la il·lustració des de fa molts anys, tal i com podeu veure en aquest conte que fou publicat l'any 1998 per l'editorial La Galera, no obstant aquest conte al llarg dels anys continua estant en voga entre els més petits.

06 de maig 2009

Avui us recomano: Dos caballos de Gemma Lienas


Aquest llibre que us recomano Dos caballos escrit per Gemma Lienas fou il·lustrat per Isidre Monés. Aquest llibres tracta de dos nois que provenen d'una familia desestructurada, els quals decideixen fugir i instal·lar-se en un cotxe abandonat.
Al llarg d'aquesta història l'il·lustrador Isidre Monés ens mostra el seu art com a dibuixant, i interpreta molt bé el que l'autora Gemma Lienas ens vol transmetre en el seu relat. Tal i com podeu veure en el següent dibuix.
Aquest i d'altres contes els teniu disponibles a la Biblioteca.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC