25 de juliol 2007

Avui us recomano: Boomerang. Viaje al corazón de Australia de Xavier Moret


Un viatge a Austràlia es pot interpreta com una suma de viatges. Per què ho diem? Doncs en primer lloc Austràlia és un continent molt gran. Les carreteres tenen rectes de quatre-cents kilometres, el trens tarden tres hores en recorre els tres mil kilometres de distància que hi ha entre Perth i Sydney. En segon lloc, perquè el paisatge és tan variat que permet molts contrastos com el de passar de Melbourne al desert d’Outback i la misteriosa Ayer’s Rock. L’objectiu de Moret es arribar a comprendre aquest continent tan diferent.

D’altres obres que parlen o estiguin relacionats d’Austràlia:

Seis meses en Nueva Zelanda, Australia y Malasia de Gerald Durrell
Los hijos del capitan Grant de Jules Verne
Las islas de la imprudencia de Robert Graves

18 de juliol 2007

Avui us recomano: Pasaje a la India de E. M. Forster


“Salvo por las cuevas de Marabar –y están a veinte millas de distancia-, la ciudad de Chandrapore no tiene nada de extraordinario. Bordeada, més que banyada, por el río Ganges, se extiende sobre la ribera a lo largo de un par de millas, u es apensa distinguible de la basura que el río deposita tan profusamente.”

[Pasaje a la India, E. M. Forster. Ediciones Folio, p 11]

Forster ens presenta una dramàtica història, ens descriu el conflicte entre dues cultures a través de la relació que mantenen un home indi i una viatger britànica acabada d’arribar a l’Índia per visitar el seu futur marit. Aquesta història està situada en el temps del domini britànic sobre l’Índia, l’obra posa de manifest l’enfrontament de les mentalitats d’orient i occident. Aquesta novel·la fou duta al cinema per David Lean a l’any 1984, és un retrat inoblidable d’una terra de contrastos, així com el caràcter de la seva gent.

09 de juliol 2007

Avui us recomano: De Sibèria al tròpic de Jaume Bartrolí




«Ets boig!» Però també: «Quina enveja, ja me n’aniria amb tu!». Són les dues frases que més escolto quan anuncio que me’n vaig cinc anys a voltar pel món.

[De Sibèria al tròpic, Jaume Bartrolí. Ed. La Magrana, p 17]


De Sibèria al tròpic és la història d’una gran aventura: deixar-ho tot per anar a voltar el món. Un recorregut per la Sibèria d’extrem a extrem passant per llocs com Sakhalín, Vladivostok, el llac Baikal o el BAM; i des d’allí va anar cap a la Polinèsia, a l’illa més remota, una illa on no arriben ni els avions, ni els visitants, només un vaixell cada mes o dos, estem parlant de l’illa de Rapa.
En Jaume Bartrolí publica algun d’aquests textos en el diari Avui sota el títol: “Un tomb pel món”. Després en feu aquesta obra: De Sibèria al tròpic. Un viatge molt interessant pel qual varem tenir la sort, alguns, de poder-lo realitzar a partir de la Conferència que realitzar en Jaume Bartrolí el maig passat.

Aquest és un dels molts llibres de viatges que podeu trobar a la Biblioteca.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC