27 de juliol 2010

Avui us recomano: La pedra d'Omari. Una aventura al Kilimanjaro de Marta Viladot


"Resulta que aquell noi havia de ser el meu company de viatge. Alt, calb i amb cara de bona persona. El vaig trobar on ens havíem citat per telèfon, assegut en un banc davant del punt d'informació de la terminal de l'aeroport. Vaig mirar al meu voltant i no semblava que hi hagués ningú més esperant en aquell lloc. Havia de ser ell. M'hi vaig acostar i li vaig preguntar:
-Ers en Pablo, oi?"

[La pedra d'Omari. Una aventura al Kilimanjaro. Marta Viladot. Cossetània Edicions, p 5]

Aquest és l'inici de Marta Viladot del seu viatge al Kilimanjaro, tal i com diu ella en la contraportada "Què hi busca una noia de ciutat?", i la seva resposta a vegades l'altitud et fa veure les coses clares. Aquesta història de Viladot narra la seva aventura en terres africanes. Molt recomanable de cara a l'estiu.

20 de juliol 2010

Novetat a la Biblioteca: La saga de los malditos de Chufo Llorens


La Saga de los malditos és un llibre que es va publicar l'any 2003, i ara l'ha tornat a editar Zeta Bolsillo. La novel·la narra la història de dues dones jueves separades pel temps, la primera Esther i la seva època l'any 1387 i la segona, Hanna i la seva època l'any 1933. Del medieval al període del nazisme. Una obra plena d'història i autenticitat, i escrita pel narrador de Catalina, la fugitiva de San Benito i Te daré la tierra. Chufo Llorens al llarg de la seva vida d'escriptor no ha escrit moltes novel·les però tot lector que el llegeix li agrada i això es palpa en els diferents fòrums de literatura i llibres que hi ha a la xarxa.

12 de juliol 2010

Avui us recomano: Al país de la Reina de Sabà de Carmen Rohrbach


Durant aquests últims anys ens hem fet eco de les nombroses i dramatiques situacions que es viuen en el país de la Reina de Sabà, el Iemen. No obstant, cap viatger hi ha deixat d'anar. En l'antiguitat era un lloc conegut amb el nom "Arabia felix"="Arabia feliç". A què es deu aquest nom i els misteris que els envolten? Tot és una incògnita però Carmen Rohrbach ens ho intenta resoldre amb aquest llibre sobre el Iemen, des d'un punt de vista molt i molt personal.
Rohrbach inicia el llibre dient:

"Es diu que els somnis que es realitzen fan la vida més pobra. En canvi, per mi, cada somni que pugui arribar a viure en la realitat significa l'obertura d'espais nous. Per aquesta raó, per mi és un plaer, gairebé una addicció, dedicar tota la meva existència a fer que els somnis s'acompleixin."

[Al país de la Reina de Sabà. Per la ruta de les caravanes del Iemen, Carmen Rohrbach. Ed. Brau, p 9]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARXIU DEL BLOC